Dok se jedni kunu u nju, drugi je kunu, ali na malo drugačiji način. Ne možemo da kažemo da je Alfa jedina marka koja je toliko ozloglašena na Balkanu, i da većina vozača kada čuje Alfa Romeo, odmah skreću pogled, prevrću očima, savetuju Vas da bežite od nje, ovi drugi, zvani ,, ALFISTI ” spremni su i da ujedu za tako nešto!

A naše mišljenje je podeljeno. Lepota, sportski duh, i nažalost, da. Trap. Pa da Vas malo uputimo u tokove 147-ice koja je svojom lepotom sigurno ostavila trag na Vama.

Mi smo testirali model Alfe Romeo 147 iz 2007-me godine sa najjačim paketom opreme. Poznat i kao ,, Q2 ”. Da li je Q2 isto što i ,, TI ” oprema, ili ima malo razlike, tu smo da Vam razjasnimo.

 

DIZAJN – KOMFOR – ENTERIJER

Uvek spominjemo malo istorije pre samog početka teksta, jer se tako iskreno nadamo da održavamo duh automobilu i njegovih predaka.

Alfa Romeo 147 je predstavljena krajem 2000-te godine. Poznati Valter De Silva je bio dizajner samog modela, i moramo priznati. Ne može se skoro ništa zameriti.

Alfa Romeo 147 se proizvodila skoro punih 10 godina. Od 2000-te do 2010-te, skoro pa u 2 generacije. Iako nema te 2 generacije, jer je ristajling model stupio na snagu 2004-te, i krenuo u prozvodnju 2005-te, moramo priznati da nam se ristajling model mnogo više dopada. A ima i razloga.

Alfa Romeo 147 – od 2000-te do 2004-te

Alfa Romeo 147 – od 2005-te do 2010-te

Kao što i sami možete da primetite na slikama iznad, vidi se velika razlika. Jednostavno, ristajling model toliko bolje izgleda, i aludira na duh sporta i brze vožnje, što bi Alfa ,, trebalo ” da ima.

Razlike u modelima su jako male. U enterijeru i nema, dok je spolja, to dosta drugačije. Ono što jeste promenjeno jeste sama ,, gril ” maska koja se sada malo duže proširila, i dolazi do izražaja sa aluminijumskim frejmovima. A farovi su uradili i svoj deo posla. Auto izgleda sasvim drugačije sa novim farovima koja ima u jednoj celini tri grane sočiva.

Takođe, možemo videti i da je branik dosta drugačiji sada. Ima dosta više te ,, šuplje ” mrežice koja aludira na KS i malo duže aluminijumske detalje. Takođe su i maglenke našle svoje novo mesto u ristajlnig verziji, tako da to sada izgleda dosta dosta bolje, nego što je to bilo ranije.

Sada da se malo pozabavimo dizajnom, detaljnije i Q2 opremom. Šta je to ,, Q2 ” i kakav je zaista dizajn. Ima li razlike?

Odmah da kažemo. Da, ima. Dizajn automobila je dosta kompaktan. Lepo je upakovan i dosta dobro izgleda za hečbek kategoriju. Ovo nije porodičan automobil. To je ono što mi prvo možemo da kažemo. Ovo je više mladalački automobil, ili za ljude koji se i dalje osećaju kao da imaju 19-20 godina.

Što se tiče dizajna sa ,, Q2 ” opremom, ona podrazumeva sledeće.

Spoljašnji izgled podrazumeva hromirane detalje. Hromirane kvake, aluminijumske detalje na braniku, hromirani logo znaci. Po difoltu dobijate aluminijumsku felnu R17 prčnika.

Enterijer je dosta bolji po pitanju promena. Kožna profilisana sedišta sa jakim potporama za noge i leđa. Hromirani detalji oko vrata, kao i menjača. Instrument tabla koja ima crvene cajgere sa jako lepim detaljima i samom oznakom ,, JTD ”. Čisto da se zna da je dizel. Multifunkcionalni volan sa hromiranim detaljim dugmića.

Alfa Romeo 147 – Q2 oprema – Hromirani detalji

Alfa Romeo 147 – Q2 – volan i instrument tabla
izvor : ebay

Što se tiče dimenzija, možemo reći sledeće :

  1. Dužina : 4,22m
  2. Širina : 1,72m
  3. Visina : 1,44m
  4. Težina : 1200 kg
  5. Zapremina rezervoara : 60l

Ali šta je to toliko specifično kod Q2 opreme. Da li zaista ima razlike? Rekli bi da ima. I to lepe razlike.

Q2 oprema pored gore navedenih detalja podrazumeva jednu ključnu stvar. A to je stabilnost automobila i redukciju RPM-a na točkove. Kako to radi? Ovako.

Diferencijal ima pomagače ( zatvarače ) koji obrtni moment snage sprovode na spoljašnje točkove kada se nalazite na cesti. A pogotovo u krivini. Što je veća snaga obrtnog momenta, zatvarači će reduktovati tu snagu na spoljašnje točkove, i ,, izjednačiti ” snagu kako bi mogli stabilno da uđete u krivinu. Naravno, ako uđete u krivinu sa 130, ni Sveti Petar neće pomoći, a kamoli i Q2 sistem. Zato oprezno.

Što se tiče samog enterijera, to je već klasika za ,, Alfiste ”. Samo koža, i miris Italije.

Enterijer testiranog modela je zaista odličan. Ne možemo da nađemo zamerku. Sve je mekano na dodir. Svuda je koža, a mnogo manje te tvrde plastike koja posle nekoliko godina kreće da škripi, da zvecka i nervira. Tapacirano je sve što je moglo da se tapacira. Ladica, vrata, ostave. Apsolutno sve. Hromirana ručica menjača, Q2 instrument tabla, ventilacioni okviri koji se okreću i rotiraju, a propraćeni kvalitetnom plastikom i kožom, daju vam utisak da se nalazite u automobilu koji vredi bar 7-8 hiljada eura. Na ceo enterijer, ne možemo naći zamerku. Odrađeno je po našem ukusu. Za hečbek klasu, naravno.

Alfa Romeo 147 Q2 – enterijer

Da se odmah razumemo. Ne izgleda svaka Alfa ovako. A pogotovo Q2. Vlasnik se zaista trudi da je održava i pazi. U ovaj automobil pored para, uloženo je mnogo ljubavi i truda, da bi jedna 147-ica ovako izgledala.

Što se tiče komfora, dolazimo i do prvih mana. Sam vozač i suvozač neće imati problema. Sedišta su po našem ukusu. Ovaj vid sedišta je dobro profilisan. I tvrdo se sedi. Imate osećaj kao da se nalazite u sedištama za raketu. Ništa ne može da mrdne. Udobnost u ovakvim sedištima, nije namera. Posle 200km dolazi do zamora, jer opet napominjemo, imate osećaj da ne možete da mrdnete. Na zadnjoj klupi je to malo drugačije. Niste kao u kalupu, ali nemate mesta. Sedišta su tvrda, jaka, i kožna. Nisu blago profilisana i ne tako mekana, kao što je to kod štof modela.

Ali moramo reći, jer to je ipak naš ukus. Kada sednete u ova sedišta, i pogledate volan koji ima zasekotine i izvrnutu kožu. Imate osećaj kao da automobil ima 300 KS. Mi smo oduševljeni. Komfor i prostor sa ovim sedištima, nažalost ne postoje. Ali, osećaj da stalno stiskate gas, ne manjka.

Alfa Romeo Q2 – prednja sedišta ( jako profilisana )

Alfa Romeo 147 Q2 – zadnja klupa

MOTORI

Kada pričamo o mehanici i motorima, podrazumeva se da Alfa ima odlične motore. Mislimo na dizel i JTDm motore. Benzince, mi ne bi spominjali, a pogotovo ne TS ( Twin Spark ) benzinske motore, sa duplim svećicama po cilindru.

JTDm motori su jedni od najboljih motora. Ako niste znali, Alfa Romeo je bila prva marka automobila koja je implementirala Common Rail sistem u svoje ljubimce. Zato, JTDm motori i jesu tako pouzdani. Prelaze jako puno, održavanje nije toliko skupo, a potrošnja je različita. U zavisnosti od kapaciteta motora i KS koje on razvija, potrošnja dosta varira.

Benzinci se kreću od 1.6cm3 sa 105ks pa sve do 3.2 V6 motora sa sa čak 250ks. 2.0 motor razvija 150ks. V6 motor se ne preporučuje, jer su iskustva vozača, da je ovaj motor prejak za ovu karoseriju automobila, a pogotovo kada se uzme i trap u razmatranje. Ali bi mi voleli da probamo ovaj V6, tako da se čeka neka bolja prilika i za to, pa da prenesemo iskustva.

Dizel motori. To je ono što naš narod voli. Ceo svet je čuo za JTDm motore, a Balkanci pogotovo. Alifisti ponaročito, i to je ono u šta se oni kunu. JTDm motor Vas neće izdati.

Kada kažemo JTDm podrazumeva se :

Motor od 1900cm3 sa verzijom 115ks i 140ks.

Mi biramo verziju sa 140ks. Jednostavno. Bolje ide, održavanje je i više nego zahvalno, a iskustva vozača govore da je 140ks jedini opticaj kada se kupuje Alfa Romeo. Da bude dizel, da ima JTDm motor naravno, da je 1900cm3 i da ima najmanje 140ks.

ODRŽAVANJE :

Kada pričamo o održavanju, ima mnogo toga da se kaže. Ukoliko se ukaže sreća, da naiđete na zaista dobar model, elektronika i trap ne bi trebali da vam prave ,, toliko ” problema. Nažalost, trap i elektronika je ono što će najčešće biti problem i uzrok kvara. Delovi su dostupni širom Balkana. Ima ih. Što se tiče trapa, malo su skuplji. Nije da su jeftini, ali ni preskupi. Uzimajući naš standard u prosek, možemo reći da je skupo.

O servisima možemo reći da je cena realna. Mali servis se kreće od 8000,00 rsd do 13000,00 rsd. U zavisnosti delova i kvaliteta istih. Dok je veliki servis od 24000,00 do 29500,00 rsd. U zavisnosti od delova i kvaliteta, takođe.

Preporuka je da se radi mali servis na 30000,00 km, a veliki na 80000,00 km. To je ono što fabrika kaže, i što po našem mišljenu važi samo dok je auto nov, i u garanciji. Praksa kaže sledeće.

  1. Mali servis na : 10000,00 km do 13000,00 km
  2. Veliki servis na : 45000,00 km do 53000,00 km

To je naša preporuka, da bi vaš ljubimac trajao duže. Ukoliko se budete pridržavali fabričkih podataka, smatramo da će trajati dosta kraće. I da će kvarovi biti češći. Imajte na umu da je automobil star od 20 do 10 godina. I da nemate predstavu koliko je on zaista prešao, i ko je sve pre vas auto vozio.

Alfa Romeo 147 – JTDm motor

POTROŠNJA I UBRZANJE

Model na testu je jako dobro očuvan, i malo je čipovan. Tako da fabrički podaci, ovde ne važe. Možda ste očekivali dizel, malo troši, ali, vlasnik kaže drugačije.

Čipovani model na testu razvija 170ks, a sada, kada smo se čuli sa vlasnikom, razvija 190ks. Od 0-100km/h fabrika je rekla 8,8s. Vlasnik sa 170ks razvija to za 8,2s, a sada sa 190ks za čak 7,6s.

Impresivno, zaista.

Potrošnja je po fabrici sledeća :

  1. Kombinovana : 6l na 100km
  2. Otvorena : 4,9l na 100km
  3. Po gradu : 8,9l na 100km

Vlasnik se ne slaže. Kaže da je to skoro nemoguće. Njegovo iskustvo je po gradu 9.5l sigurno, ali je češće to i preko 10l. Kada je zaista gužva. Dok je otvorena vožnja 7l. Dolazimo do podatka da je u proseku kombinovana vožnja oko 8,8l, što je skoro 2x više nego što fabrika deklariše.

Ali kao što vlasnik kaže, ovo je pun gas. Do kraja, i koliko može. Ali, to ne radi često kako navodi, već kada želi malo da produva dizne, i eger ventil 😀

KRAJNJI UTISAK

Vozili smo se u zaista dosta automobila. Pa čak i u 147-icama koje su i benzinci, i dizeli. Obični, ne Q2 ili TI oprema. Ali ovaj model, ima zaista dušu.

Pored celokupnog dizajna, koji nam se zaista dopada, prelepog enterijera, na koji nemamo zamerke. Utisak je takav da, ko nema love za formulu, može da kupi Alfu. Ne idu isto, ali je osećaj, skoro pa isti.

Prelepo ležanje u krivinama, prelepe linije, malo veća potrošnja, ali užitak u enterijeru ne manjka. Nije Nemac, Japanac, već je Italijan.

A svi znamo da je Ferari italijanksi. 🙂

 

Banner Content
Tags: , , , , , , , , ,

Related Article

0 Comments

Leave a Comment