Uopšteno :

Bmw serije 5 kodne oznake e60 je 5-a generacija velike petice od Nemačkog giganta. Prethodnik ovog modela je bio veoma uspešni i dobro poznati model e39, koji je sa sobom u svoje vreme donosio i odnosio 90-te. Bmw e60 je predstavljen 2003-će godine i proizvodio se čak 7 punih godina, kada ga je zamenio još popularniji model : ,, BMW 5 F10 ”. Tokom 7 godina proizvodnje, prodat je u ogromnim količinama, čak : ,, 1.780.980‬ ” primeraka za punih 7 godina, što je i više nego odličan posao Nemačkog giganta.

Prodajni rezultati tokom godina

Proizvodio se kao limuzina ( e60 ) i kao karavan ( e61 ). Blagi restajling je usledio 2007-me godine, ali je to najviše uticalo na promenu motora, i sitnije izmine enterijera. U ponudi su svakako bili i motori benzinskog i dizelskog agregata, koji su bili upareni sa manuelnim ili automatskim menjačima. xDrive ( 4×4 pogon ) sistem je takođe postojao na modelu e60, a poznata je i najjača verzija ,, M5 ” sa motorom 5.0 V10 sa neverovatnih 507 KS.

Dizajn, Komfor i Enterijer :

BMW e60 je dobio jako velike kritike zbog dizajna, koji je donosio sa sobom, dosta više ,, zaobljenih ” linija, nego što je to bio slučaj sa modelom e39. Samim tim, prodaja je pokazala suprotno. U poređenju sa Audijem A6 c6 ( 4F ) i Mercedesom E211, možemo slobodno reći da je titulu pobednika odneo e60.

BMW e60 Official picture

Prelepi farovi, sa lepim linijama i branikom u kome su smeštene 2 maglenke, i ,, Angel eyes ” uparene sa projektorima, doprinose do toga, da tokom noćne vožnje odmah znate da je e60 na cesti. Prednji gril automobila je dosta agresivan, i kao da deluje da se unutra zaista i kriju mnogo veće konjske snage, od uobičajenih ( 163 – 177 KS ). Aluminijumske felne, kao i cela dužina automobila koja lagano pada i kao da blago ukazuje na kupe varijantu, doprinose još većem sportskom doživljaju.

Zadnji deo e60 je poznat svima. Od gepeka pa sve do zadnjeg dela ( krila ) se prostire štop svetlo, koje noću sa malim diodicama na vrhovima krase ovaj auto još više.

Zadnji štopovi e60

Dimenzije za ovaj automobil govore jasno da je prava ,, mrcina ” na putu. Dužina automobila iznosi : 4,841 mm , širina : 1,846 mm , visina : 1,468 mm , dok je težina automobila : 1560 kg. Sa ovim dimenzijama, jednostavno morate imati prostora.

Enterijer automobila je zaista predivan. Sve je odrađeno od jako visokih materijala, i sve što dotaknete u ovom automobilu odaje jak utisak o dobroj izradi. U kombinaciji sa kožom, bila to bela, bež ili crna boja, utisak o luksuzu ne manjka. Za sportku notu su se pobrinula 2 velika cajgera, i nešto manji bord kompjuter, gde se jasno nagoveštava 2 hromirana kruga, od toga je jedan za obrtaje a drugi kilometar sat.

Instrument tabla e60

Pored mekih materijala i odlične plastike ( ugalvnom piano plastike ), ima dosta i imitacije aluminijuma sa hromiranim delovima oko sebe, što dodatno daje dozu sportske note.

Da enterijer bude na visokom nivou, pobrinuo se novi iDrive sistem, preko koga imate mnogo opcija. Od toga da kontrolišete klimu, muziku, mape, povežete vaše uređaje ( telefon, tablet ), pa sve do toga da vidite da li je ulje u kočnicama dobro i na kom je nivou.

Enterijer e60 ( naglasak na iDrive sistem )

Operacije su jako lake. Sve se odvija preko malog skrola, tako da okretanjem skrola u smeru kazaljke na satu ili kontra, pomerate se kroz meni. Dok ,, Menu ” dugme, vraća vas na početnu tačku, i odatle idete ispočetka.

Zadnja klupa je zaista jako komforna, i može se reći, poprilično velika. Kao što smo naveli u testu. 4 dece do 12 godina bi sigurno sele pozadi, i da se ne guraju, ali to zakonom nije propisano 😀 . Pored velikog transmisionog tunela, koji predstavlja problem za duže putovanje, ukoliko je 5 odraslih osoba, dobra stvar predstavlja aux port na zadnjoj konzoli, tako da možete priključiti slušalice, i opustiti se u muzici koju bi ste vi hteli da slušate.

Na zadnjoj klupi se sedi jako dobro. Udobno je i prostrano. Po pepeljara u vratima za pušače, i veliko naše oduševljenje, 2 cup holdera koja su smeštena u srednje sedište, koje se po potrebi spušta ili podiže. Fantastičan utisak i samo ova sitnica govori o čemu se sve razmišljalo.

Motori :

Bmw e60 sa sobom je doneo ogroman broj motora. Pogotovo sa restajling verzijom, gde je većina motora unapređena, i dodato je po još kojih ,, KS ”. Valjda su smatrali da je malo u prethodnim verzijama 😀

Što se tiče benzinaca, možemo reći da su u ponudi bili :

520i – 170 KS , 523i – 177 KS , 525i – 192 KS , 530i – 231 Ks , 540i – 306 KS , 545i – 333 Ks , 550i – 367 KS , 528i i 535i.

Dok je dizelska verzija bila dostupna u sledećim varijantama :

520d – 163 KS, 520d – 177 KS, 530d – 218 KS, 530d -231 KS, 525d – 177 KS, 525d – 197 KS, 535d – 272 KS, 535d – 285 KS.

Pogon sa xDrive sistemom, nije bio moguće da se upari sa 2.0l motorom. Kao što je to slučaj i kod Audija ovih godina.

BMW e60 motor – 525d 197 KS

Održavanje :

Kako je sam BMW e60 premium auto, tako je i cena održavanja. U zavisnosti od grupacije delova i njihovog kvaliteta, mali servis se kreće od 90 eura pa sve do 210 eura. Za veliki servis je potrebno izdvojiti još više novca. Pošto motor ima lanac, a u slučaju modela gde se lanac nalazi napred na motoru, motor ostaje u šasiji, tako da su ruke majstora jeftinije. Sa lancem napred veliki servis se kreće od 270 eura pa sve do 480 eura. U slučaju zamene lanca, kreće se i do 200 eura više. Ukoliko je model sa lancem pozadi, veliki servis se kreće od 380 eura pa sve do 850 eura. Opet naglašavamo, sve zavisi od delova, i da li radite u ovlašećenom servisu ili kod Mileta komšije 😀

Dostupnost delova je velika, a samim tim i jako skupa. Daćemo primer samo 1 cup holdera, koji košta od 30 do 45 eura. Morate imati na umu da su ovakvi delovi polovni. Novi delovi su zaista jako skup, i papreno koštaju.

Potrošnja i ubrzanje :

Potrošnja modela 520d sa 177ks je zaista skromna, a nudi mnogo dobru zabavu ( zadnji pogon ). Kombinovane vožnje je prosek oko 5.5l na 100km, dok je na otvorenom oko 4.6l ( može da bude i 4.4l, ali ako dajete po gasu, može biti i 7.8l ). Po gradu, od 6.4l do 8.1l. Opet, zavisi u kakvom delu špica se nalazite. Ali uzećemo prosek da je 5.5l, što je zaista zahvalno za ovakav vid automobila.

Ubrzanja su sjajna, i dolazi do pune snage pri preticanju. Pogotovo kod automatskih menjača, kada potopite kick-down, dolazi do ekspanzije u motoru ( kašnjenje je negde oko 1.5s, i morate imati ovo na umu kod automatsko menjača ). Od 0-100km/h bi vam trebalo oko 7.8s po fabrici. U praksi je to malo drugačije. Nekih 8.4s. Opet, zavisi od stanja guma, goriva, puta, vetra i još mnogo mnogo faktora.

Zadnji pogom će vam učiniti jako veliku zabavu po snegu. Pogotovo ako idete na neku planinu ili brdo, jer ćete ostati u mestu. Ni nove gume Vam neće pomoći, a i lanci su upitni. Ali na ravnom ćete imati jako veliku dozu adrenalina, ako pričamo o ,, Driftanju ”.

Krajnji utisak :

Bmw e60 je model koji je napravljen sa velikom dozom luksuza i sporstko nastrojenim duhom. Napravljen je kao i svi automobili. Da se vozi. Ali vožnja u ovom automobilu, učiniće vašu sreću još većom, jer je ovo premium segment. Pored toga što je vešanje malo tvrđe, a sedišta malo mekša, imaćete jaku stabilnost na putu, a u krivinama se preporučuje da se gas malo smanji. Koliko god imali iskustva, nemojte zaboraviti, ovo je zadnji pogon, i lako možete završiti u drugom smeru. Materijali izradu su skoro pa savršeni, a potrošnja je jako zadovoljavajuća. Kada parkirate ovaj model, okrenućete se za njim, a možda i neka ženska osoba, jer ćete sigurno ostaviti trag i osmeh na njihovom licu 🙂

Ono što jeste problem na našem tržištu i za naše uslove, održavanje ovakvog automobila je zaista skupo. I preporučuje se da se obrati pažnja pri kupovini ovog polovnjaka, kako ne bi došli u situaciji da vas bankrotira.

Prelep automobil, sa prelepim linijama, ali i skupim održavanjem. Imaćete zabavu, sreću na licu, sve do prvog kvara, kada se sve to može lako skloniti. Ne zaboravite, ugavnom se desi ono najgore kada je to najmanje očekivano, i kada je džep najtanji.

 

Banner Content
Tags: , , , , , , , , ,

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment