Za većinu poznavalaca automobila, daće Vam lak odgovor. Šta je i kako radi Eger ventil. Ali, ima i ljudi koji nikada do sada nisu imali dodira sa pomenutim delom, a mi želimo da Vam objasnimo, šta je to Eger ventil. Kako radi, i čemu zaista služi. Pa da počnemo!

Eger ventil jednom rečju radi sledeće :

Kontroliše protok sagorelog vazduha u ulazni kolektor, tako što se otvara i zatvara. Realno, zato i jeste ventil 😀

Jedin zadatak koji ima eger ventil jeste da usmeri izduvne gasove u komoru za sagorevanje, ili da ih zatvori i zadrži do ulaska. Ništa više, ništa manje.

Ono što je zanimljivo kod ovog dela automobila jeste da kada Vi upalite auto, eger je zatvoren i čeka da automobil dostigne radnu temperaturu, kako bi se postepeno otvorio i ubacio izduvne gasove u komoru. Isto važi i za ubrzanje. Ali je isto tako i kada usporavate, ili se spremate da ugasite automobil. Eger se postepeno zatvara, i vraća se u standardni položaj. A to je zatvoren.

Kada ugasite automobil, eger se zatvori, i čeka paljenje, kako bi opet krenuo proces ispočetka.

Kvarovi i popravke :

Da se Eger kvari, kvari se. Da li može da se popravi? Može. Pa, hajde da Vam objasnimo kako.

Eger ventil je konstantno izložen izduvnim gasovima, gde dolazi do velike količine ,, ČAĐI ”, i samim tim ga ,, zapuši ”, što je u 90% slučajeva kvar. Dešava se da i neki drugi delovi Eger ventila odlaze, ali je mali procenat istog. U većini slučaja je to ,, zapušen ” eger ventil od čađi.

Eger ventil – zapušen od čađi

Popravka može biti jednostavna, ili kompleksna. U zavisnosti šta se pokvarilo. Nemojte misliti da će samo ,, čišćenje ” eger ventila popraviti stvar. U velikom broju slučajeva, hoće. Ali to je kratkotrajno rešenje. I u 95% slučajeva, posle nekoliko meseci dolazi do istog problema. Postoje posebni preparati za čišćenje eger ventila, i skidanje istog sa automobila, nije baš najjednostavnije. Kako saznajemo, traje i satima skidanje istog.

Eger ventil – očišnjen

Ono što jeste problem kod rešavanje ovog problema jeste i to da ne strada samo Eger ovde. Već i cevi. Tako je. U cevima se takođe skuplja čađ, pa tako problem i nastavi da se dešava, čak i ako se montira novi eger ventil.

Profesionalni majstori i servisi, očistiće eger i cevi, ali to je takođe i malo skuplja popravka. Ono što se uglavnom tiče našeg naroda, klasičnog ,, Balkanca ” jeste da trajno zatvori eger ventil, i tako ,, reši ” problem 🙂

Ali to je neka druga tema, i mnogo opširna. Ne bi sada ulazili u nju, jer polemika ne gine, i to ozbiljna 🙂

Saveti za održavanje EGER-a

Da bi ste sačuvali novac, i uspeli da u što boljem stanju održite eger, evo nekih saveta :

  1. Česte male relacije prave problem. Automobil ne dostiže radnu temperaturu, te se čađ mnogo više taloži. Što u Egeru, tako i u cevima.
  2. Loše održavanje automobila. Visok nivo ulja u motoru, loš kvalitet ulja, loši filteri ulja.
  3. Loš rad motora : Loše sagorevanje, problem sa turbinom, pohabane vođice ventila, loše karike.

U prevodu. Da bi se eger ventil što duže održao u životu, treba redovno održavati automobil. Koristiti isključivo propisane delove i ulje koje fabrika deklariše. Obratiti pažnju na rad motora, i čim se uoči problem, trebalo bi ići na rešavanje.

Nadamo se da smo Vam koliko toliko pomogli oko Eger ventila. Imajte na umu. Sve što ne morate da popravite, Vama ostaje više novca u novčaniku. Redovno održavanje automobila nekada bude skupo, i ne baš svima dostupno, ali znajte :

Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

I zato gledajte da platite na mostu. Jer na ćupriji, cene su mnogo veće.

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment