Kada pričamo o klasičnom Balkanskom automobilu, sigurno će vam većina reći da je to Volkswagen Golf. Nije bitno da li je to kečara, popularna ,, DVICA ” ili Golf 5 GTI ( sa buvljaka GTI ), ali izgeld GOLF-a mora da vam privuče pažnju.

Na testu smo imali jedan tipičan GOLF 6, koji je u najskromnijem obliku opreme. Basic 😀

Golf ima skoro najdužu istoriju ( hečbeka ) kao proizvodnje. Golf 1 je predstavljen 1974 godine, a trenutno je aktuelna 8 generacija, koja će se pojaviti ove godine ( 2020-te ) na velikim Evropskim drumovima. Čak 46 godina proizvodnje ovog modela, daje vam za pravo da se zapitate, da li ste i vi onaj koji bi trebao da poseduje neki?

Golf 6 je predstavljen je 2008-me godine i proizvodio se do 2012-te, kada je na red došla i 7-ica. Veliki pomak za razliku od prethodnika, kada je reč o GOLF-u 5. Pravio se kao hatchback sa 3 i 5 vrata, kao karavan i kao kabriolet ( luksuzni deo ovog modela, da ne kažemo kur**vit ) 😀

Dizajn, Komfor i Enterijer :

Kada pričamo o dizajnu ovog automobila, nema mane da ga nećete prepoznati sa velike distance. Oštro blage linije napred, ravnica sa strane, i velika ,, guzica” pozadi. Prosto je. Dva fara napred, dva nazad, vrata sa strane, kvake, i može da se vozi.

Šalu na stranu, novi stari GOLF 6 za razliku od 5-ice donosi jako agresivniji prednji deo branika, gde se aludira na ,, bes ” i veće brzine. Iako u ponudi imate i 1.2 benzinac, koji eto…služi da se ima. Nešto kasnije o tome.

Sa strane, nema tu prevelike dileme. Kada pogledate sa strane auto, odmah znate da je golf. 3-je ili 5-oro vrata, zasečena zadnjica koja pada na ravno, sa malo blažim linijama na gepeku.

Gepek, sa novim štopovima, za razliku od 5-ic, sada imamo, da kažemo kopiju ,, Touareg ” štopaljki. Potrudili su se iz ,, Volkswagena ” da nova 6-ica bude popularna i napred i pozadi.

Dimenzije automobila su krajnje skromne za jedan automobil iz c segmenta, koji spada u manje porodične automobile.

Dužina 4199 mm
Širina 1779 mm
Visina 1479 mm
Međuosovinsko rastojanje 2578 mm
Težina praznog vozila 1214 kg
Maksimalna dozvoljena težina 1870 kg
Zapremina rezervoara 55 l
Zapremina prtljažnika 350 l

Koliko je zaista lep automobil, koji je predstavljen sada već pre 12 godina ( a čini mi se da sam imao 20 kada sam ga prvi put video…Kako godine lete ), možete da pogledate u galeriji ispod :

Golf 6 – 3-je vrata / Akcenat na prednji deo ( agresivnost )
Golf 6 – 5-oro vrata / Akcenat na štop svetla ( pravi guz*nja )
A malo i za našu dušu / R line oprema ( dodatno urađen tuning )

Ako pričamo o komforu automobila iz C segmenta, bilo bi jako loše reći da je mana da 5-oro odraslih osoba može da se spakuje. Može, ali nije preporučljivo, jer će biti jako neugodno. Ako bi rekli da u Golf 6 možete da spakujete, sebe, ženu i 3 malo dece. Onda već pričamo o komforu, za koji i jeste namenjen ovaj automobil.

Sedišta u bilo kojoj varijatni, osim u R line opremi, su dosta mekana. Pogotovo sa opremom polu koža – polu alkantara. Ovaj naš na testu je bio sasvim običan. ŠTOF. Ali, to nije mana. Prednsot je što su sedišta jako mekana, i iamju solidne potpore ( leđa, butine ), i neće vas zamarati na duža putovanja, kao kadice u R line opremI. Mesta i prostora ima, i tu ne bi mogli da grešimo dušu. Za 4 odrasle osobe, lako ćete naći mesta i za noge, i za ruke. Iz perspektive vozača, možemo da kažemo da nam je udobno, kao i da smo na suvozačevom mestu, ili na zadnjoj klupi. Ergonomija oko vas koja vas okružuje je takođe jako dobra. Vešanje je malo tvrđe, kao i kod većine ,, Nemaca ”. Ali, to može da se reši sa profilom gume 15′ i balonom od 55 ili 60. Dizajn će biti narušen, ali, da bi ste nešto dobili, morate nešto i da odbacite. Možda bi za komfor i udobnost najbolja opcija bila 215/50/R16. Ali, to je naše mišljenje.

Ako eć birate ovaj model, onda zasigurno znate da su materijali u ovom automobilu jako dobri. Bez obzira na ,, opremu ” imaćete jako dosta mekane, malo – malo manje tvrđe plastike. Hromirane detalje, belo osvetljenje, možda čak i crno nebo, i kožu, alkantaru ili štof varijantu. Imitacije aluminijuma ili pak veliku navigaciju. To zavisi koliko ,, dubok ” džep imate.

Golf 6 – R volan, DSG menjač – Akcenat na R opremu
Golf 6 – Zadnja klupa – GTI oprema ( Akcenat i na ,, cup holdere ” )
Golf 6 – Instrument tabla – Akenat na ,, start stop ” sistem – Ekologija

Motori :

Nova generacija GOLF-a donela je i nove generacije motora. Pumpa dizna sistem, konačno je Volkswagen rekao : ,, Oke. Ajmo na ,, Common Rail ” sistem. Jeftiniji je, a i ispunjava sve nove norme.

Golf 6 dolazi sa Common rail tehnologijom. To znači da je proizvodnja jeftinija, ali i da će manje trošiti. Svi motori ispunjavaju normu ,, EURO 5 ”, iako je posle bilo ,, afera ” oko ovih motora, jer ipak, Volkswagen nije tako lako mogao da kaže ,, ZBOGOM ” pumpa dizna sistemu.

U ponudi motora ima raznih. Od benzinaca pa i dizela. Opet, napominjemo, na gas se kuva, a na metan…pa na metan, ništa. Metan, butan…itd itd… 😀

Benzinski motori :

1.2 TSI – ( 63kw – 84ks , 77kw 105ks ) , 1.4 Atmosferac ( 55kw – 74 ks i 59kw – 79ks ( kasnije dodato ) ), 1.4 TSI ( 90kw – 122ks i 118kw – 160 ks ), 1.6 Atmosferac ( 75kw – 102ks ), 2.0 TSI ( GTI 155kw – 208ks, R-line : 199kw – 267ks )

Dizelski motori :

1.6 TDI ( 66kw – 90ks ili 77kw 105ks ( zamena za stari 1.9 TDI motor, ali noviaj tehnologija ) ), 2.0 TDI ( 81kw – 109ks, 103kw – 140ks i 125kw – 170ks ( dolazi u GTD opremi ) )

Ako nas pitate za preporuku, sigurno bi to bio GOLF 6 2.0 TDI sa 170ks u GTD opremi. Ali, ako uzmemo u obzir cenu ovog modela, i znamo da naš standard nije baš ,, najbolji ”, onda bi predložili i običan 2.0 TDI sa 140ks. Od benzinaca bi predložili isključivo 2.0 TSI motor, jer 1.4 sa 160ks nije baš najboljeg veka. Dolazi do velikih zamora materijala i nažalost, pucanja lanca na malim kilometražama ( oko 170k km ). Bolja opcija bi bila 1.4 TSI sa 122ks.

Menjači su svakako manuelni i automatski. Nema greške da je DSG menjač jedan od najboljih menjača trenutno na tržištu, potovog DSG 6 i DSG 7 generacije, a i u zavistnosti od motora, jedan od ove dve kombinacije dobijate. Duplo kvačilo, precizan i dosta manji odziv na promenu brzine. Faktički, DSG radi tako da u zavisnosti od obrtaja, on je već spremio određenu brzinu za promenu, osim kada stisnete ,, kick-down ”. Tada mu kažete, daj mi tu snagu, stavi ga u blokadu. Tada, duplo kvačilo beži na -2 stepena prenosa, oslobađa svu snagu, puni se turbo i dobijate ogromnu količinu izlazne snage iz motora, i do toga da cajgeri ,, JAKO BRZO ” idu na gore. Nemojte ovo često raditi. Biće i kazni, tako da polako sa ,, dinamičnom ” vožnjom 😀

Održavanje :

Što se tiče održavanje GOLF-a 6, nije teško reći da je i više nego zahvalan. Ali, to važi za određene modele. Ne pričamo o GTI modelu ili R-line modelu. Tada, džep i nije baš dubok ( za nas obične smtrnike ). Auto sa testa je 1.6 TDI, tako da njegovo održavanje je i više nego zahvalano.

Mali servis bi trebao da se radi na 30k km kako fabrika kaže, ali to važi samo dok je automobil nov i u garanciji. Nemojte da se zavaravate. Još ako ste na području Balkana ( Srbija, Crna gora, Hrvatska, Bosna ) gorivo je odličnog kvaliteta. Tako da sa 30k km, predlažemo da to radite na 10k ili 15k km. Cene održavanje su krajnje skromne. Mali servis oko : 60 do 130 eura. U zavisnosti od delova, njihove grupacije, i da li radite kod Miće komšije, ili ovlašćenom servisu.

Veliki servis je takođe skroman za ovaj model. Ništa preterano. Fabrika deklariše da to bude na 80k km, ali mi vam dajemo savet da to bude na 50k km ili nekih 60k km, ne više od toga. Uzmite u obzir da je automobil već sa preko 13 ili 8 godina u vožnji. I da tih ,, 180k km ” na satu, verovatno lažu za još približno toliko. Cena malog servisa je od 240 eura pa sve do 330 eura. Opet, ili Mića komšija, ili ovlašćeni servis. Ali, i Mića komšija to može za dosta manje para, a delovi su isti, a ruke dosta jeftinije.

Potrošnja i Ubrzanje :

Ako ste osoba koji voli da se vozi jako jeftino, onda je GOLF 6 sa 2.0 TDI i 1.6 TDI motorom jako preporučljiv za vas. Iz iskustva i sa testa možemo da kažemo da 1.6 TDI motor sa 105ks jako malo troši. Po fabrici, kako oni kažu, na otovorenom je to 3.5l dizela na 100km, dok je po gradu : 5.2l dizela na 100km, a prosek im je 4.1l dizela na 100km. To bi bila istina, ako bi automobil stajao u mestu, i radio na leru 😀 Šalimo se malo. Realni pdoaci nisu daleko od fabričkih. Od stanja automobila, dizni, DPF-a, eger ventila, kao i goriva i guma, na otvorenom je potrošnja oko 3.8l na 100km. Po gradu to ide oko 5.8 ili 6.1l dizela na 100km, dok je kombinovana oko 4.5 ili 4.7l dizela na 100km. Opet, jako zahvalno, za razliku od benzianca, koji idu i preko 8-9l i to 1.4 TSI motori sa 160ks.

Ubrzanje ovog automobila je krajnje skromno. Nećete od 1.6 TDI sa 105ks dobiti neku jaku snagu. Fabrika kaže da mu od 0-100km/h treba oko 11.3 sekunde, a max brzina je 190km/h. U realnosti je to dosta drugačije.Od 0-100km/h mu treba oko 13.3 sekunde, dok je maksimalna brzina 210km/h ( vlasnik lično vozio na auto putu u ,, GERMANY ” ). Za GTI, GTD ili R-line nećemo trošiti reči. Kada bude na testu, snimaćmo to kamerama, jer rečima ne možemo to da opišemo.

Obratiti pažnju na :

Kako tehnologija ide napred, tako se i vremena u automobilizmu menjaju. Golf 6 dolazi sa novim tehnologijama. DPF filter, eger ventil nove generacije, dizne u ,, Common rail ” sistemu, elektronika, vešanje. Kako godine automobilu odlaze, a sve se više vozi, maša je preporuka da kod dizela dobro obratite pažnju na ,, DIZNE ”. U common rail sistemu, za razliku od pumpa dizna sistema, je jako komplikovanija porpavka, pa i skuplja. Proizvodnja jeste jeftinija, ali fabrika radi za sebe, ali ne i za vas. Ukoliko je DPF filter pred kraj, nemojte ni da pomišljate na skidanje. Jer novi zakon koji stupa na snagu od 2021-prve godine, nećete moći da registrujete auto ako je iznda granice zagadjenosti gasovima. DPF filter je kod većine automobila skinut, tako da dobro obratite pažnju sa majstorom pri kupovini ovog automobila za DPF. Elektronika zna da blesavi, ali to je normalno kod većine novije generacije sa preko 10 godina starosti. Što više elektorinike, to više za fabriku, a skuplje za vaš džep. Trap kod ovog automobila, zna da bude problematičan na ,, izvoženim ” modelima. Obratite pažnju na vešanja, jer nije ,, jeftina ” zamena. Zna i ,, Švaba ” da uradi tamo gde ni mi nismo očekivali.

Krajnji utisak :

Prelep automobil, sa prelepim linijama ( agresivnim ) i nekako momački, da kažemo. Sigurno je da će većina mladih vozača da se orbaduje ovim automobilom, dok će neka tročlana ili četvoročlana porodica isto da se zadovolji. Ako želite i malo žustriju vožnju, može. GTI ili R-line, ali to košta. Što se tiče modela na testu 1.6TDI sa 105ks, sasvim je zadovoljavajući. Čak i u najskromijem vidu opreme, GOLF nas je ispoštovao. Lepi materijali, lep dizajn, preformanse dobre, a potrošnja skromna. Održavanje je okej, bar za nas, što se tiče servisa. Komforan je, pregledan, ali isto tako, i stabilan u krivinama. ( osim ako ne uđete sa nekih 100-120km/h, onda ni Bog ne može da vas izvuče ). Jedan jako tradicionalno lep automobil sa lepim linijama, koji će sigurno u početku naterati sve vozače na jedno mišljenje : ,, A druže, stavi mi 18-ice felne, daj malo taj R-line branik, a motor neka mi ostane 1.6 ili 2.0 TDI. Kao da će neko i da zna. ”

 

 

Banner Content
Tags: , ,

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment