Šta je to i čemu služi on : Homokinetički zglob?

Svaki automobil ima razne delove. Dizne, svećice, kardansko vratilo, klip, radilicu i ostalo. Dizeli nemaju svećice, neki stari benzinci ni ne znaju da postoji dizna. Ali svi znaju da postoji on. Homokinetički zglob. A mi ćemo se potruditi da u što boljim crtama opišemo šta je on, i čemu služi.

Ono što prvo moramo da napomenemo, jeste to da se u velikom broju slučajeva H.Z ( homokinetički zglob ) nalazi na vozilima sa prednjom vučom, kao i na vozilima sa pogonom na sva 4 točka. Kod zadnje vuče, malo je drugačije. Tu se uglavnom H.Z ugrađuje na poluosovinama, tačnije, njihovim krajevima.

Ali šta on to radi? Čemu konkretno služi. Ja kada sam imao prvi put problem sa njim ( a realno, retko kada se to dešava, jer se izuzetno retko kvari, a videćete i zašto u nastavku ) nisam znao koja je njegova svrha. Niko se nije naučen rodio, pa ni ja. Ali sam uz malo više edukacije, došao do odgovora. Jer znate kako to majstori kažu : ,, Dobro komšija, u redu je. Sve će to bude dobro. Ja ti nabavim deo, namontiram i teraš. I nemaš brige ”. Tako da, idemo na objašnjenje.

H.Z omogućava da se sa pogonske osovine prenosi obrtni moment, tačnije snaga, preko promenljivog ugla, koji je dosta veći od kardanskog prenosa, i to pri konstantnom prenosu obrtaja, pri čemu ne dolazi do povećanja trenja.

Nije tako teško bilo, zar ne? 😀

Delovi H.Z-a

H.Z je jednostavan sa delovima, i na otpadu kada ga vidite, znate tačno u šta gledate.

H.Z u prikazu delova

Kao što možete da vidite na slici gore, HZ je jednostavan. Ali vrši jako bitnu ulogu. U samom zglobu se nalazi 6 žlebova, koji su paralelni sa sa vratilom, koju drži spoljašnja kuglasta osovina u kojoj se nalazi 6 kuglica od čelika.

Na slici takođe vidite završetak H.Z-a koji ima kanale. Na taj deo dolazi svima Vama dobro poznata, jedna jedina. Manžetna.

Manžetna

Verovali ili ne, manžetna igra ovde najveću ulogu u samom održavanju H.Z-a. Manžetna štiti H.Z od raznih faktora. Od kamenja, vlage, blata, i raznih drugih ,, nazovimo ih ostataka ” na putevima. Da nije manžetne, H.Z bi bio izložen raznim udarcima, i ono najgore, vlagi,a potom i oksidaciji.

Suština :

Da bi se naši prednji točkovi okretali levo desno, moraju biti povezani na neku poluosovinu, koja ih pokreće. Ali se i na tim poluosovinama mora nalazati neki deo, a to je upravo on. H.Z.

H.Z je jako pouzdan mehanički deo. Dosta vozača ga skoro nikada i ne promeni, ako se automobil redovno održava. Neki čak ni ne znaju niti pomisle na njega, da treba da se preglada, ali dešava se u malim procentima, da i on otkaže. Što je jako opasno, i može dovesti do velikih posledica.

Čućete od majstora, da može da se reparira, da se popravi. Naša je preporuka svakako, da se uzme nov, sa novom manžetnom i namesti. Popravka nije toliko skupa. Zavisi od modela do modela.

Kvar i popravka

Ono što se prvo vidi jeste da je manžetna načeta. Neki vek manžetne jeste oko 100 000 km. Ali, pustimo brojke i fabrike. Mi bi rekli oko 70 000km. Kada radite servis. Mali veliki. Majsotri su u obavezi da provere i manžetnu. Jer verovali ili ne, ona ima najveći uticaj u kvaru. Već smo pisali da manžetna štit H.Z i od čega. Ali morate znati da i kada je zima, hladno vreme. Manžetna gubi svoje svojstvo. Nije više toliko elastična. Dolazi do pucanja, kidanja, ili loma na određenom delu gume. U toj situaciji, vi relativno i nećete osetiti neku bitnu ulogu. To ćete osetiti posle nekoliko hilajda kilometara, kada sam HZ krene da ,, trokira ”. U dodiru sa vlagom, kugle počinju da ,, oskidiraju ” tako da se izrazimo, i gube svoje dejstvo, a to je okretanje. Automobil postaje jako nestabilan, i pri skretanju možete čuti takozvano ,, krc ” ili , škripanje ” što je prvi znak da je H.Z već načet, i da mora na popravku.

Ukoliko se desi da na vreme reagujete, ili da se pogleda manžetna prilikom servisa, i vidi se da je malo načeta, neka ,, naprslina ” onda je dobro. Za vas i vaš džep. Manžetne nisu toliko skupe. Skine se i zameni. Ali ako ste u situaciji broj 2, koja je dosta nepovoljnija za vas, onda mora da se zameni ceo H.Z. Što je u tom slučaju, malo skuplje. Ili da se reparira, što svakako nije naša preporuka. Morate znati da se H.Z ,, maže ” posebnim mastima,koje daju posebnu ,, elastičnst ” kuglama unutar njega, koje mogu da rade svoj deo posla. Možemo da Vam kažemo samo da je mast skuplja od manžetne za 6x. Pa u dinarima dolazimo do veoma velike cifre, za mast. A u narodu je poznata kao i ,, grafitna mast ”. Opet, kažemo. Ova mast je do 6x skuplja od manžetne. U zavisnosti kojeg proizvođača uzimate i koliko je zista kvalitetan isti.

Saveti za održavanje

Kao što smo naveli. Savet je prost. Na svakom servisu, preporuka je da se dobro pogleda manžetna, kako posle ne bi došlo do veće štete, ili havarije. Malo dinamičnija vožnja po krivinama dovodi do toga da se manžetna ,, razvlači ” i tada dolazi do pukotina, ili manje elastičnosti. U prevodu, vozite opreznije u krivinama, sa dosta manje gasa i naglih pokreta. Smatramo da ovo niko i ne radi, ali opet, ima nas raznih.

Banner Content
Tags: , ,

Related Article

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

PRATITE NAS

INSTAGRAM

YOUTUBE

Reklamni prostor

img advertisement