Šta je plivajući zamajac? Čemu služi? Zašto je popravka toliko ,, skupa ” i da li ima jeftinije? Pročitajte do kraja naš tekst, i pronađite odgovore koji su vam potrebni.

Zamajac se nalazi na kolenastom vratilu, u narodu poznato kao i ,, radilica ”. Zašto? Jednostavno. Zamajac služi da se ublaže ,, udari ” i ,, vibracije ” koje stvara motor, i kako sila ne bi direktno delovala na kolenasto vratilo.

Prostim rečima : Zamajc služi kao teg koji je na kraju kolenastog vratila, da bi se kolenasto vratilo ,, ravnomerno ” okretalo bez naglih promena. Što je zamajac teži, to je bolje. Ali, ukoliko se pretera, automobil bi prilikom ubrzavanja, imao poteškoća. Zato se mora raditi precizno, i detaljno testirati pre ,, montiranja ” na radilicu.

Lamela i zamajac

Verovatno se pitate, ako niste mehaničar ili veoma dobar poznavalac automobila, kakve veze ima lamela sad sa celom pričom?

Ima. I to velike.

Na zamajac se naslanja frikcioni disk, ili narodno rečeno : Lamela.

Frikcioni disk je stalno u kontaktu sa zamajcem, bez obzira da li je automobil u brzini, ili nije ( ler pozicija ).

Kada pritisnete kvačilo, i želite da promenite brzinu prenosa, odvaja se lamela i zamajc, a kada se kvačilo vrati u svoj položaj, skinete nogu sa papučice, zamajac i lamela se ponovo spoje. Kako bi se ovo obavilo što mirnije, bez vibracija, raznih sila koje deluju, na lameli se nalaze određene opruge :

Lamela

Opruge koje vidite na slici, služe kako bi se ublažile vibracije tokom rada motora u leru, naglo ubrzavanje i kočenje motorom.

Da povežemo priču :

Kod dizelskih motora, pogotovo kod savremenih dizel motora, možete ostvariti veliki obrtni momenat pri malom broju obrtaja, što dovodi do velikog opterećenja sistema za prenos snage sa motora na točkove.

Zato su inžinjeri došli do ideje da se napravi nešto što će sve to ublažiti, i nastaje plivajući zamajac.

Plivajući zamajac je iz dva dela. Na neki načiin. Povezani su oprugama, koji su slični kod konstrukcije lamele. Primarni deo zamjca je veliki ,, disk ” sa zubcima na površini, a sa unutrašnje strane nalazi se kružni kanali u kojima su opruge.

Konstrukcija plivajućeg zamjca

Narodno rečeno, imamo dva zamajca koji su povezani oprugama, ali se preko opruga sila prenosi sa primarnog dela na sekundarni, na koji se naslanja lamela. Upravo opruge vrše najteži deo posla, one amortizuju vibracije i sile koje nastaju prilikom startovanaj motora, naglog ubrzavanja i ,, motornog kočenja ”.

Radni vek

Radni vek plivajućeg zamjca je od nekih 150 do 200 hiljada kilometara. Ali naravno, to je teorija. U praksi, to zavisi od mnogo faktora. Jedan od glavnih faktora jeste i način vaše vožnje.

Kupovinom polovnog automobila, vi jednostavno ne znate da li je zamajc menjan ili nije. Zato se u oglasima često napominje ,, Sa plivajućim zamajcem ” ili bez. Kao što možete u opisu i naći ,, zamenjen plivajući ” čime se potencijalni novi vlasnik ubeđuje za kupovinu određenog modela. Moramo da napomenemo da zamenski plivajući zamajc koji se ugrađuje, je dosta jeftiniji od originalnog, i samim tim ima dosta kraći ,, vek ” trajanja.

Kako bi uspeli da ,, održite u što dužem veku trajanja ” plivajući zamajac, treba da poštujete sledeća pravila :

Da ne potapate papučicu gasa do kraja. Koliko je god moguće, kočiti na vreme, kako ne bi dolazili u situaciju naglog kočenja, i pogotovo motornog kočenja. Motor mora imati pravilan rad, jer nepravilan rad motora takođe utiče na zamajac, i to poprilično. Iznenadno gašenje motora ( ne verujemo da iko ovo radi, ali se dešava ) priliko stajanja, zamajac trpi ogromne udarce, i neretko se to i čuje.

Ako sve gore navedene primere radite, onda ste verovatno u problemu, a možda i niste ukoliko imate para na izvoz. Ali ako nemate toliko finansija, onda sve gore navedeno poštujte. Kada kažemo ,, normalan ” način vožnje, mislimo na uopšteno. Bez previlikog ,, iživljavanja ” na automobilu, zamajac zaista može dugo da traje. Pa i preko 250 hilajda kilometara.

Simptomi kvara

U zavisnosti od kvara i oštećenja nekog dela zamjca, znaci su sledeći :

  1. Zveckanje, lupanje u leru, pojačane vibracije.
  2. Udari prilikom startovanaj i gašenja motora.
  3. Trzanje i lupanje prilikom kretanja ili jačeg dodavanja gasa.

Popravka i cene

Dolazimo do dela gde se već svi polako preznojavaju, ili ubrano dišu. Kao kad prvi put imate sastanak sa devojkom, ili idete kod zubara. Sličan osećaj, uglavnom je gori kada se gore navedeni simptomi čuju na vašem automobilu. Ali sve ima svoju cenu u današnjem vremenu.

U zavisnosti od marke i modela automobila, i kakav je kvar u pitanju na zamajcu, koji je deo otišao, cene mogu biti od : 250 eura pa sve do 1350 eura. Naravno, ukoliko to radite sa totalno novim plivajućim zamajcem i u ovlašćenom servisu.

Ukoliko radite kod Mileta komšije, koji će uraditi zamenu starog za polovno, ne bi trebalo da bude više od 350 eura. Opet, u zavisnosti kakav je taj polovan zamajac, i koliko će vam naplatiti ruke.

Remont plivajućeg zamjca je moguć, i cena je od 150 do 250 eura. U zavisnosti koji je deo otišao i šta sve treba da se uradi. Jer može da se desi da remont i nije moguć.

Mi bi predložili možda i najbolju soluciju. Prodaja automobila 😀

Šalimo se malo naravno. Najbolja opcija bi bila da se raspitate u ovlašćenom servisu da li postoji mogućnost da vam već daju ,, polovan ” remontovan zamajac, a da vi njima date stari. Ovim stičete i garanciju, koja je od 12 do 36 meseci. Opet, sve je ovo u zavisnosti od marke i modela automobila, i da li je uopšte moguće u nekom servisu ovo uraditi. Ukoliko je moguće, cena je oko 250-300 eura. I za nas je to, najbolja varijanta.

Banner Content

1 Comment

Novica February 21, 2020 at 8:06 am

Poz interesujeme kako fukcionise kvacilo i plivajuci zamajac ko c4 grand picasso 2007 1.6 hdi 80kw polu automatik robotizovan menjac i kod njih simptomi kvara

Leave a Comment