Pogledajte naš video o pripremi automobila

 

 

 

 

Krenuli smo na putovanje, tačnije do Crne Gore. Da budemo još precizniji : Pod manastir Ostrog.

Pre samog početka pisanja teksa, želim da Vam napomen svima, da je snimanje bilo slučajno. Tačnije, neplanirano, dok je putovanje bilo planirano. Ovim putem želimo sve čitaoce da obavestimo koje su to stvari na automobilu koje treba da proverite, pre nego što krenete na neki dalji put.

Put od Beograda, tačnije naselja Umke do manastira Ostrog je dugačak 481.1km. To nije mala distanaca, i svakako da je treba uzeti za ,, ozbiljno ”. Znamo da ima i dosta profesionalaca koji prelaze dnevno po 700,800-1200km, ali mi pričamo o prosečnom vozaču koji je krenuo na malo ,, dalji put ”. Ovde ćemo se potruditi da u najbolje svetlu damo savete, šta je to potrebno da uradite na automobilu pre polaska na putovanje.

Vozili smo se našim kolima, audije A6 C6 4F iz 2005-te godine. 2.0 TDI motor sa 140ks.

Prvo što smo uradili na kolima je bila dijagnostika. U Dijagnostiku spada :

Provera električnih delova motora. Da li prijavljuje neku grešku. Rad dizni. Provera kočnica. Provera ABS i ESP sistema. Provera raznih senzora, za kočenje, za ulje, za servo i ostalo.

Nakon toga je provera motora. U to spada :

Provera nivao motornog ulja. Provera antifriza. Vizuelni pogled na alnaser. Provera PK i Zubčastog kaiša. Španera, rolera. Napominjemo da se vizuelno proverava. Da li je sve ok. Da nije nešto van kontrole, ili pri kraju. Na kaišu se može videti kakvog je kvaliteta, i koliko mu je još ,, ostalo ”.

Provera trapa. U to spada :

Provera amortizera. Točkova. Guma. Kočnica. Letva volana. Spone. Kraj spone. Viljuške. Proverava se da li negde ima lufta. Da li se čuje neko ,, lupkanje” u toku vožnje. Ukoliko postoji, nije bezbedno ići na putovanje, dok se određeni deo ne zameni. Najbolje je konsultovati se sa majstorom.

Kao što ste videli u klipu. Nama je dijagnostika pokazala da su grejači cilindra : 2,3 i 4 gotovi. I to treba da se zameni. Ovaj vid kvara, ne spada u one kvarove gdene bi smeli da idete na put. Pošto nije toliko hladno vreme, automobil pali i bez grajača, ali ćemo svakako zameniti. Trenutno, za ovo putovanje ne predstavlja proble.

Proverom motora, ustanovili smo da je ulje na minimumu, i da bi trebalo da se dokupi 1l i sipati još nekih 300-400 grama, kako bi se nivo ulja popeo na propisanu distancu. Mi smo problem rešili. Kupljeno je ulje marke : Castrol 5w-40 i sipano je oko 500g. Nakon ovoga je čak i senzor ulja ugašen, koji je radio kada je ulje bilo i na max. Sam senzor je blokirao iz nekog razloga, ali je dosuto ulje rešilo i taj problem.

Pregledom trapa je uočeno da su gumice koje se nalaze na delovima ,, ramena ” automobila nagrižene, i da se čuje malo ,, žvakanje ” tokom prelaska ležećeg policajca. Ovo nije strašno. Ovo je jedna od mana na ovom automobilu, a zamena košta papreno. Cela ramena su za menjanje. Dok ne krenu da se čuju, nema potrebe menjati, osim ako vas zvuk ,, žvakanja ” ne nervira. Sve ostalo je kako trepa. Automobil je podignut na dizalicu, i samim tim je uočeno da je sve na svom mestu, bez poteškoća ili daljih problema.

Napominjemo. Kada krenete na duže putovanje, van svoje države, treba proveriti automobil. Čisto zbog vas i osoba koje prevozite. Ukoliko se desi da na 80-120km/h pukne gume, ili se jednostavno nešto od elektronike desi na automobilu, tu ne možete da utičete. Pogotovo što su polovna vozila, sa starošću skoro 17 godina, koliko je proske. Čak ni sa novim vozilom, niko Vam ne garantuje da ste bezbedni. To znate tek kada se ne daj Bože ,, desi ” ili ne desi.

Troškovi su sledeći. Što se tiče nas, za pregled automobila nismo platili, i ovim putem pozdravljamo našeg prijatelja Jovana Trivića i njegovu mehaničarsku radionicu. Ali ovakav pregled košta oko 2000,00 dinara. Okvirno, negde su cene manje za 500,00 dinara a negde za istu tu sumu novca više.

Što se tiče goriva, mi smo u Srbiji pre polaska na put sipali pun rezervoar. 60L ( zapremina je 70L, ali smo mi već imali 10L u rezervoaru ) i to nas je koštalo 9834,00 rsd. U povratku smo sipali još 7000,00 dinara u Novoj Varoši, ali nismo trebali toliko. To je bila naša želja, ali sa još 20L dizela bi trebal oda se dospe. Mi ćemo uzeti našu računicu. 9834,00 + 7000,00 rsd = 16834,00 dinara je nas ispalo gorivo za 962,2 km. Ali nismo sve potrošili 🙂

Putarina preko auto puta Miloš Veliki je 420,00 rsd. U jednom pravcu. Možete da izbegnete ovaj trošak, ali ako idete magistralom. Tada, putovanje će Vam se odužćiti na nekih 70 minuta više. Predlažemo auto put svakako, jer je brže, manja je gužva, manja potrošnja, i do Čačka stižete sa 80 minuta iz Beograda, a mi smo od Umke za 50 minuta. Pošto je putarina bila u 2 pravca, onda je jasno, 420,00 rsd * 2 = 840,00 rsd.

Mi smo dokupili našom voljom još jednu stvar. A to je roming dodatak za Crnu Goru koju je obezbedio Telekom Srbija preko svog tarifnog profila. O čemu se radi? Mtel dodatak, tačnije m:tel 10 plus dodatak vam daje za 1199,00 rsd neograničen internet, primanje poziva i pozivanje Telekom mreže u narednih 10 dana. Ovo treba koristiti svakako ako idete i na more. Za Vas koji ne znate za ovo, sada imate informaciju. Za 10eura u Crnoj Gori neograničen internet, primanje poziva bilo koje mreže, i pozivanje Telekom fiksne i mobilne mreže. Neograničeno 🙂 Ovo nas je kao što smo napisali, koštalo 1199,00 rsd.

Zadnji trošak, ali ne i tako naivni, jeste ulje. Morali smo da dokupimo Castrol 5w-40 ulje od 1L koje nas je koštalo 1060,00 dinara. Poznato je da P.D sistem kod VW motora troši malo više ulja, ali svakako, još jedan trošak više za nas na ovom putovanju.

Ako saberemo sve troškove za sada koje smo naveli, dolazimo do cifre : 2000,00 rsd dijagnostika + 16834,00 rsd gorivo + 840,00 rsd putarina + 1199,00 rsd roming dodatak + 1060,00 rsd ulje = 21933,00 dinara. Što iskreno, nije mala cifra, ako uzmemo u obzir da su naši standardi sa oko 35.000,00 do 42.000,00 dinara plate.

Ovo je jedan deo priče, o spremanju kola pred put. Sledeći video će biti putevi, i kako putevi izgledaju. Kanjon Morača, put sam do manastira Ostrog, nekih 20km pre manastira. Zlatibor, Nova Varoš ( pod snegom ).

Nadamo se da smo Vam ovim putem koliko toliko pomogli oko pripreme automobila za putovanje. Opet, ne pametujemo, ali ima dosta mladih vozača, ali i vozača koji do sada nisu prešli dalju distancu od 100km. A nadamo se, da će im naši saveti biti korisni.

 

Banner Content

0 Comments

Leave a Comment